loading.gif
mobile-banner-bg

“Küresel Barışın Merkez Ülkelerinden Biri Olduk”

“Küresel Barışın Merkez Ülkelerinden Biri Olduk”
01 Nisan 2022 - Cuma

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen Ukraynanın İşgali ve Türkiyenin Dış Politikası paneline katıldı. Rusya-Ukrayna Savaşı’nda Cumhurbaşkanımız liderliğinde Türkiye’nin dünyaya örnek bir politika yürüttüğünü belirt

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen Ukrayna'nın İşgali ve Türkiye'nin Dış Politikası paneline katıldı. Rusya-Ukrayna Savaşı’nda Cumhurbaşkanımız liderliğinde Türkiye’nin dünyaya örnek bir politika yürüttüğünü belirten İl Başkanımız Kabaktepe, “Devletlerin toprak bütünlüğünü amasız, fakatsız, lakinsiz savunan ülke Türkiye. Ateşkesin sağlanması için ilk günden beri verilen mücadeleler ile Türkiye, küresel barışın merkez ülkelerinden biri oldu.” dedi.

Ümraniye Nikah Sarayı’nda düzenlenen panele İl Başkanımız Kabaktepe’nin yanı sıra; İl Başkan Yardımcılarımız Malik Ejder Batur ve Muhammed Emin Özkaya, Ümraniye Belediye Başkanımız İsmet Yıldırım ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR
BAŞKA BİR DÜNYA MÜMKÜNDÜR”

Panelin açılışı konuşmasını yapan İl Başkanımız Kabaktepe, Cumhurbaşkanımız her fırsatta dünyanın 5'ten büyük olduğuna, başka bir dünya kurmanın da zorunluluğuna vurgu yapıyor. Neden? Çünkü dünyanın anlam kazanması sadece yaşamın kendi üzerinde hayatın sürülebileceği bir gezegen olmasından kaynaklanmıyor. Aynı zamanda eşrefi mahlukat olan insanın bu gezegene indirilmiş olmasından da kaynaklanıyor. İnsanın temelde dört adet ilişki düzeneği vardır. Bir; inandığı ilahlar ne ise onunla bir ilişki sistemi vardır. İki; İnsanın kendi arasında bir ilişki sistemi vardır, üç; insanın evrenle bir ilişki sistemi vardır, dört; insanın oluşturduğu kendi kültürü, medeniyeti, uygarlığıyla kurumsal yapılarla bir ilişkisi vardır ve bu ilişki bu mekan düzleminde gerçekleşir. Sorun nedir? Bu ilişkileri kim belirleyecek, neye göre belirleyecek? Hangi mekanda bu ilişkiler kimin sahipliğine ve liderliğine göre yürüyecek? değerlendirmesini yaptı.

“TÜRKİYE’NİN BAŞARISI”

Türkiye'nin dış politikada başarılı bir politika yürüttüğüne dikkat çeken İl Başkanımız Kabaktepe, İkinci Dünya Savaşı sonrası dünyada kabul gören dış politikanın en temel kabullerinden biri olan toprakların bütünlüğünün savunulması ilkesini amasız ve fakatsız, renklere, dinlere, ırklara bakmadan savunabilen ülke Türkiye'dir. Bunu en güçlü bir şekilde seslendiren lider de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Dünyanın yeni bir düzene ve yeni bir sisteme olan inancını 'Başka bir dünya mümkün.' diyerek Daha Adil Bir Dünya adını verdiği kitapla seslendiren, 'Dünya beşten büyüktür.' diye BM'de de bunu dillendiren Cumhurbaşkanımızdır. Dolayısıyla Ukrayna ve Rusya sürecinde de en yakın haliyle bunları görüyoruz. Bu aslında bir başarı hikayesidir. Benim gördüğüm inandığım bildiğim; tarihe, bugüne ve yarına doğru baktığımda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'nin uyguladığı politik sürecin bir başarı hikayesi olduğunu düşünüyorum. dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Dr. Murat Yılmaz’ın moderatörlüğünü yaptığı programda, Prof. Dr. Haluk Alkan, GENAR Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş ve Diplomasi Vakfı Direktörü Oğuzhan Bilgin'in de dünyadaki son gelişmeler ve Türkiye'nin dış politikasını değerlendirdi.