loading.gif
mobile-banner-bg

İl Başkanımız Kabaktepe Usta Ve Genç Tiyatrocularla Buluştu

İl Başkanımız Kabaktepe Usta Ve Genç Tiyatrocularla Buluştu
29 Mart 2022 - Salı

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle Beykoz Tiyatro Akademisi’nin düzenlediği 1. Ulusal Tiyatro Festivali’ne katıldı. 3 gün sürecek tiyatro festivalinin açılış törenine katılan İl Başkanımız Kabaktepe, usta ve genç t

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle Beykoz Tiyatro Akademisi’nin düzenlediği 1. Ulusal Tiyatro Festivali’ne katıldı. 3 gün sürecek tiyatro festivalinin açılış törenine katılan İl Başkanımız Kabaktepe, usta ve genç tiyatrocularla buluştu. Sahnelenen tiyatro oyunun bir bölümüne de eşlik etti.

İlçede genç ve usta tiyatrocular yetiştiren Beykoz Tiyatro Akademisi, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle Beykoz 1. Ulusal Tiyatro Festivali düzenlendi. Üç gün sürecek olan festivalin açılışı, İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe’nin katılımıyla gerçekleşti. Ayrıca; Çevre, Şehir ve Kültür'den Sorumlu İl Başkan Yardımcımız Cahit Altunay, İl Kadın Kolları Başkanımız Rabia İlhan, İl Gençlik Kolları Başkanımız Muhammed Cem Çekerek, Çevre, Şehir ve Kültür’den Sorumlu İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Gaye Koz, İlçe Başkanımız Muhammed Hanefi Dilmaç, İlçe Kadın Kolları Başkanımız Gaye Zayıf ve Gençlik Kolları Başkanımız Burak Karaçam ile İlçe Çevre, Şehir ve Kültür Başkanımız Burhan Çak katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Genel Yayın Yönetmeni Yasin Çetin, İl Başkanımız Kabaktepe’ye, Beykoz Tiyatro Akademisi’nin kuruluşundan bahsederek, üç yıllık süreçteki çaba ve çalışmalara dair bilgiler verdi.

“EN ÖNEMLİ ALANI İNŞAA ETMEYE NİYET ETMİŞSİNİZ”

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle gerçekleşecek olan ziyaretlere Beykoz’dan başladıklarını belirten İl Başkanımız Kabaktepe, “İnsanlık date dediğimiz büyük bir birikim var önümüzde. Bu birikimin en önemli alanlarından birisi kültür ve sanat çalışmalarıdır. Tiyatro da bu alanın en temel, vazgeçilmez, en eskilerinden bir tanesi. İnsanın kendisine, hayallerine, evrene, çevreye ve sokağa dair her türlü duygu ve düşüncesini, tiyatronun değişik anlatım formlarını kullanarak, date birikimde en önemli alanı inşaa etmeye niyet etmişsiniz. Onun için sizi tebrik etmek ve toplumumuz için de teşekkür etmek lazım.” dedi.

“BÜYÜK BİR İŞ”

Gençlere hitap eden Kabaktepe, akademinin kuruluşuna değinerek, “Bu çabaların hepsini siz genç arkadaşlarımız gösteriyorsunuz. Bu bir sorumluluk almak, bir iddia sahibi olmak, bir amacın, gayretin ve idealin peşinden yürümek demek. Bu yaşlarda bahsettiğimiz şeyleri kendi sevdiğiniz alanda yapıyor olmak demek de başlı başına büyük bir iş.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, perdeler tiyatro gününe özel olarak açıldı. Akademi bünyesinde verilen tiyatro, oyun yazarlığı ve oyunculuk dersleri alan amatör gençler ilk profesyonel oyunları olan Temsil-i Şahane (Canan Can, Şansız Yönetmen ve Ortaoyunu) sergilendi.

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe ve İl Gençlik Kolları Başkanımız Muhammed Cem Çekerek’in, Şansız Yönetmen isimli kısa oyuna dâhil olmasıyla renkli görüntüler ortaya çıktı.

İl Başkanımız Kabaktepe ve İl Gençlik Kolları Başkanımız Çekerek ile profesyonel tiyatrocuları aratmayan bir performans sergileyen oyuncular, misafirlerden alkışları topladı. Etkinlik, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Daha sonra İl Başkanımız Kabaktepe, tiyatrocu Yalçın Özden ve İsmail Yeşilbağ'ı evinde ziyaret etti.